ornament

Buurtpreventie Zundert

Samen werken aan een veilige, leefbare buurt

Buurtpreventie Zundert

Samen werken aan een veilige, leefbare buurt

Dorp Rijsbergen decor van klopjacht op overvallers

De rust is inmiddels weer volledig teruggekeerd in Rijsbergen. Dat was enkele dagen geleden wel even anders. Want toen een drietal voortvluchtige overvallers strandde bij de entree van het dorp en er te voet vandoor gingen stond het hele dorp in het teken van een grote klopjacht door politie.

In het televisieprogramma 112 Vandaag op RTL5, kreeg deze heftige gebeurtenis op vrijdag 10 maart voor een tweede keer alle aandacht.
Zo kwamen omwonenden en burgemeester Vermue in de uitzending aan het woord.
Maar ook mensen van de lokale buurtpreventie kregen vragen voorgelegd.
Als je een account hebt of aanmaakt kan je de uitzending terugkijken via; https://tvblik.nl/112-vandaag/aflevering-50-2.

De drie overvallers zijn uiteindelijk allemaal aangehouden. En dit mede dankzij hulp van de vele inwoners die de politie de nodige tips verschaften over de verblijfplaats van de voortvluchtigen.
Een knap staaltje van samenwerking tussen de burger en politie dus!
Er bestaat wel eens twijfel over het belang van buurtpreventie maar deze heftige gebeurtenis toont maar weer eens aan dat het uitermate effectief is gebleken.
Een reden temeer voor u -indien u nog geen lid van buurtpreventie of deelnemer van een buurtpreventie whatsappgroep bent- om u hiervoor aan te melden.
Dit kan via de website www.buurtpreventiezundert.nl/aanmelden