ornament

Buurtpreventie Zundert

Samen werken aan een veilige, leefbare buurt

Buurtpreventie Zundert

Samen werken aan een veilige, leefbare buurt

Verschillende grootbanken waarschuwen recent weer voor whatsapp-fraude. Ze wijzen erop dat door het toenemende digitale contact, onder meer via whatsapp, tot een flinke toename leidt van het aantal pogingen tot fraude via social media. Waar moet je op letten om te voorkomen dat je hiervan het slachtoffer wordt?

Fraude via whatsapp komt al met al het meest voor. De fraudeur pretendeert doorgaans een bekende te zijn die in geldnood verkeert. Om de geloofwaardigheid te vergroten onderzoeken de fraudeurs vaak social media-pagina’s van degene die zij imiteren. Door over recente gebeurtenissen te praten en het taalgebruik na te bootsen, hopen zij hun slachtoffer te overtuigen. Meestal wordt gevraagd met spoed geld over te maken. Wees echt heel alert bij dit soort zaken, want het is ook wel gebeurd dat oplichters erin slaagden om het whatsapp-account van iemand tijdelijk over te nemen.

Wat kun je doen tegen dit soort fraude?

  • Je eigen beveiliging vergroten. Dat doen je door in whatsapp naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens op ‘Account’ te drukken. Schakel hier verificatie in twee stappen in en doorloop de stappen.